Palmolja har lång hållbarhet och behåller smak och konsistens under lång tid. Därför används den ofta i livsmedel som glass, kakor och chips.
Eftersom produkterna håller längre kan det bidra till mindre matsvinn, vilket är ett prioriterat hållbarhetsområde för Coop. Palmolja innehåller dessutom inga transfetter och mindre mättat fett än till exempel smör eller margarin.
Palmolja är också en viktig inkomstkälla för länder där den produceras. Om odlingen sker hållbart – utan att ta i bruk orörd mark – kan den bidra till jobb och ekonomisk utveckling.
Coop köper endast certifierad palmolja, vilket betyder att odlingen sker med hänsyn till miljö och sociala villkor. Det gäller alla produkter under varumärkena Coop och Änglamark. Coop är även medlem i RSPO, ett globalt initiativ för hållbar palmolja.
Vi tar detta på stort allvar och arbetar ständigt med att hitta alternativ och förbättringar. Läs mer på Coop.se och i WWF:s palmoljeguide från 2016.
Läs mer om vårt arbete med hållbar palmolja
#palmolja#hållbarhet#matproduktion